Autostol tilbud 2020

Se ALLE autostole hos Babysam

Autostole til de helt små

Alder: Fra 0-15 måneder
Vægt Op til max 13 kg

Autostol
BeSafe iZi Kid X3 ISOFix: Ekstra polstret, justerbar nakkestøtte og sele som gør at dit barn kan bruge stolen længere tid (op til 18 kg), maksimal komfort – perfekt til lange ture

Britax Römer First Class: Kan bruges til nyfødte da babyindsats medfølger, justerbar hvilkepositioner, så barnet altid ligger behageligt, Nem at håndtere grundet den lave vægt,

Cybex Aton 4: Rigtig god autostol til prisen, justerbar hovedstøtte for bedre komfort, smart integreret solskærm, nemt at montere i bilen

Autostol til 0-15 måneder

Mange Autostole til de helt små er ofte produceret med ekstra polstring og flere muligheder for at indstille stolen. Den ekstra polstring giver bedre komfort, samt beskytter barnet bedre i tilfælde af kollission. De er for det meste bagudvendte og vinklet, så barnet nærmest ligger ned i stolen. Det er med til at gøre turen i bil mere behagelig for barnet, og kan også hjælpe de små til at falde bedre til ro, hvilket mor og far nok også vil sætte pris på, under en længere køretur.

Se ALLE autostole hos Babysam

Autostole til de lidt større

Alder: fra 15 måneder og op
Vægt: 13 kg til 18 kg

Autostol

Maxi-Cosi Rodifix Autostol: Bedst i test! i 15-35 kg klassen, hovedstøtten kan hæves i takt med at barnet vokser, betrækket kan fjernes og vaskes, rigtig fornuftig pris

Römer Kidfix XP Sict: Simpel at montere, justerbar pudeteknologi der sikrer i mod sidekollision, blødt materiale som sikrer maksimal komfort for barnet

Cybex Pallas M Autostol: Ventilationssystem som holder en behagelig kropstemperatur, ekstra sikkerhedspude, justerbar så den kan bruges i op til 11 år

Autostol til 15 måneder og op

I denne kategori er det vigtigt at fokusere på indstillingsmulighederne på autostolen. Barnet vokser rigtig meget i denne periode, og vil derfor hurtigt “vokse ud” af autostolen, hvis den ikke kan justeres. Samtidig leveres mange af autostolene i denne kategori med en ekstra mavepude, som yder ekstra beskyttelse i tilfælde af kollision.

Se ALLE autostole hos Babysam

Sådan finder du den rette Autostol på tilbud

Isofix, fempunktseler, bagudvendt, og click systemer. Er du også forvirret af alle de nye udtryk? Du vil dit barn det bedste, og sikkerhed når hele familien skal transporteres er noget der skal prioriteres højt.

Køb af autostol kan være en forfærdelig jungle at navigere rundt i, især som førstegangs forældre. Én ting er lovgivningen og de regler som er gældende på området, men komforten for de mindste er i ligeså høj grad noget der skal tages stilling ting. Vi har samlet vores bedste bud på hvilke autostole som er det bedste køb, til forskellige aldergrupper.

Gode råd til køreturen med autostol

Hold mange pauser

Især når du har små børn. Er dit barn under 3 måneder, anbefales det at barnet højest sidder i autostolen 20 minutter af gangen. Men skal i ud på en længere tur, går det selvfølgelig også. Husk at holde pauser på turen, og undgå at barnet sidder i autostolen når i holder stille. Løft barnet ud, og gå en lille tur. Både barnet og mor/far har godt af at strække benene.

Hav en voksen siddende ved barnet

For nogle børn, især de mindste, kan en køretur være en stressende omgang. Og når først bilen fyldes med barnegråd, så bliver mor og far også stressede. Børn falder til ro når de kan se én af forældrene, så sørg for at der altid sidder en af jer ved siden af autostolen, på bagsædet.

Tjek autostolen – hver gang

En autostol fungerer kun hvis den er korrekt monteret. Brug lige 2 minutter på at tjekke om isofix beslagene er korrekt monterede, og om selen sidder som den skal. Det sikrer jer at barnet er sikkert fastspændt, og at autostolen sidder ordentligt fast.

Seler – ikke kun til bukserne

Husk at tjekke selerne før i kører. Undgå seler som er snoede. De sikrer ikke ordentligt, og i tilfælde af kollision vil selen ikke kunne stramme ordentligt om barnet. Ved 5-punkt seler skal skulderselerne være højere end dit barns skuldre og ikke nede bag ved ryggen.

Lovgivning omkring autostole

Ifølge dansk lovgivning, skal alle børn som er under 135 cm, være fastspændt i godkendt sikkerhedsudstyr under kørsel. Bemærk at der ikke lovgives efter alder, men udelukkende højde. Dit barn skal derfor i de første 3-4 år sidde i en autostol, som skal være godkendt til barnets højde og vægt. FDM anbefaler at børn altid placeres på bagsædet. Skal dit barn sidde på passagersædet, SKAL airbaggen være frakoblet. Det er ekstremt farligt at have en bagudvendt autostol foran en aktiveret airbag (og forbudt!).

Derudover skal du altid være obmærksom på at spænde børnenes sikkerhedsseler. Det er førerens ansvar, og kører du med passagerer under 15 som ikke bruger selen, koster det et klip.
Så længe dit barn er under 135 cm er det lovkrav at det under kørsel er sidder i en godkendt autostol. En nem måde at se om stolen er godkendt, er at lede efter E-mærket på stolen. For at være godkendt skal autostolen have et af følgende mærker: ECE 44-03, ECE 44-04 eller ECE 44-05.
Tilbage til det sjove, valget af den rette autostol. Lad os starte med at ridse lidt forskellige forhold op, som alle er relevante når du skal vælge autostol til de mindste.

Komfort og rengøring af Autostol

Du er jo udemærket klar over det, børn sviner. Tjek derfor om din nye autostol har vaskbart betræk. Det bliver du simpelthen så glad for! Mange autostole har smudsafvisende overflader, som gør det lettere at holde autostolen ren. Der kommer både krummer og skidt på bagsædet, det kan ikke undgøres med børn i bilen.

Læs også: Spar penge på VVS til Black friday

Med et vaskbart betræk bliver det ikke lettere at holde autostolen ren. Af med betrækket og en tur i vaskemaskinen. Så er den som ny igen! Samtidig skal du være opmærks på komforten i stolen. Både for de mindstes skyld, men til dels også din egen. Er der ekstra polstring i sædet, vil barnet både sidde bedre, men også være en smule bedre beskyttet i tilfælde af uheld. Vælg en autostol som kan justeres i selen, så du nemt kan sikre at den falder det rette sted, og barnet derfor ikke kan komme til at fjerne selen fra skulderen i søvne.

Autostol med Isofix eller selemontering?

Safety first – især når det handler om vores kære små. Det SKAL være en sikker autostol! Vores børn er særligt udsatte på mange punkter, og i tilfælde af det utænkelige, et færdelsuheld, vil en god autostol gøre en kæmpe forskel.

Vi anbefaler at du anskaffer en autostol med isofix montering. Isofix autostole har i flere test vist sig at være langt sikrere i tilfælde af uheld. Samtidig minimerer isofix montering muligheden for fejlmontering. Isofix består af 2 beslag, som sidder i selve sædet i bilen, og som er monteret fast direkte på bilens karroseri. Når autostolen monteres, skal den blot klikkes i disse beslag, og så er autostolen korrekt og sikker monteret.

En af de store fordele ved en autostol med isofix, er de begrænsede muligheder for fejlmontering. I og med at en autostol med isofix blot “klikkes” i, bliver det samtidig svært at montere stolen forkert. Det sikrer dig at dit barn altid er maksimalt beskyttet når i kører bil. Det kan godt være svært til at starte med, men efter nogle gange klikker du autostolen i isoxbeslagene uden problemer. Start med at øve dig et par gange når du får den nye autostol, og så er du godt på vej.

Skal autostolen stå på forsædet eller bagsædet?

I mange biler er der kun isofix beslag på bagsædet, hvilket jo i så fald svarer på spørgsmålet for dig. Samtidig anbefaler FDM at man altid placerer børn på bagsædet. Dels fordi det ofte er her at isofix beslagene er, men også fordi at nogle biler ikke har mulighed for at deaktivere airbaggen på passagersædet.

Læs også: Black friday tilbud hos Sport24

Har du derimod mulighed for både at deaktivere airbaggen på passagersædet, og og montere autostolen med isofix, kan forsædet være en rigtig god plads til barnet. Sidder dit barn i sin autostol på passagersædet, skal den altid monteres bagudvendt. Altså med barnet siddende i autostolen, men ryggen mod kørselsretningen. Der er flere fordele ved dette. For det første vil barnet ofte være mere roligt. Det er lettere at kommunikere når afstanden er kort, og barnet kan se mor, eller far. Samtidig vil det give mulighed for mere benplads på bagsædet bag passagersædet, så både barnet og evt. ekstra voksne i bilen vil sidde bedre.

Pas på de billige autostole tilbud

Det er dyrt at have børn, og vi kan sagtens forstå at man bliver fristet af at købe en billig autostol til 4-500 kroner. Mange supermarkeder og enkelte byggemarkeder sælger disse, og det kan være fristende, når du ved at autostolen alligevel skal skiftes til en større model snart.

Forbrugerrådet Tænk anbefaler bl.a at man undgår disse stole, da de simpelthen ikke er ligeså sikre som de dyrere modeller. Spørg dig selv om det er muligt at lave et lige så godt produkt som kvalitetsmærkerne laver, til en fjerdedel af prisen. Det kan kort sagt ikke lade sig gøre, og FDM lavede derfor en test i slutningen af 2014 hvor de testede 11 billige autostole. De tjekkede ud over sikkerheden, også stolene for skadelige stoffer. Halvdelen af autostolene dumpede deres test, og 4 af dem bestod kun lige på nød og næppe. Selvom det er fristende, vil jeg derfor anbefale at købe en god kvalitets autostol. Det er trods alt dit aller dyrebareste som skal transporteres i den.

Hvor køber jeg min nye Autostol på tilbud?

Danske Babysam har et kæmpe udvalg af autostole til alle aldre, og størrelser. Derudover får du altid gratis fragt ved køb på over 499,-, prisgaranti , samt de tilbyder fri bytteret, hvis du skal have noget byttet. Det er helt perfekt hvis du er i tvivl om hvilken autostol du skal købe. Så du bestiller blot én, og sender den retur hvis det ikke er den rette alligevel.

Autostol til Black friday

En autostol er en stor investering, som nemt kan koste flere tusinde kroner. Derfor vælger mange at købe deres nye autostol på tilbud til Black friday. Fordelen ved at gøre dette, er at man kan lave en rigtig god handel den dag.

Stort set alle forhandlere af autostole vælger at sænke priserne på Black friday. Det betyder at du får mulighed for at købe din nye autostol til en lav tilbudspris. Hvor billig autostolen bliver kan variere meget. Nogle butikker vælger at køre mindre rabatter, men på flere forskellige produkter. Andre butikker vælger nogle få produkter ud til Black friday, som de så til gengæld sænker prisen helt vanvittigt på.

Så tjek din lokale autostolforhandler op til Black friday, og undersøg om de ikke skulle have et ekstra godt autostol tilbud til dig.